God fortsättning!

Det har väl knappast undgått någon vilken extrem kyla vi haft här uppe i norr. Jag ljuger inte när jag säger att termometern en dag visade -40 grader och jag kan bara minnas att jag varit med om just den siffran en gång tidigare i mitt liv. Jobbigt också att kylan suttit i så pass länge som den gjort. Dock fascinerade, att efter flera dygn i streck med temperaturer snurrandes runt 30-strecket, vänder det plötsligt  och på endast några få timmar stiger tempen och ligger nu istället nästan på nollan. Djuren klarar kylan bra, men inte gör de många knop. Fåren ligger mestadels stilla tätt tätt intill varandra och kliver i stort sett bara upp när de ska äta. Värst är det med vattnet såklart. Men sedan vi bytte ut alla våra gamla vattenkoppar i stora fårhuset mot nya för något år sedan, så funkar det okej. I de övriga fårhusen kör vi med thermobarer den här tiden på året.

Nytt år har vi fått och familjen har varit iväg på en liten semestertripp. Denna gång var vi till Göteborg och kom hem strax efter nyår. Vi känner oss laddade och taggade inför vad 2024 har att erbjuda. Gott folk, nu kör vi! 🙂

K-a-l-l-t var ordet för inledningen av det nya året.
Dot inte helt nöjd med temperaturer ner mot -30..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *