Inte aktuellt

Det har hänt att vissa år har vi kunnat påbörja gödselkörning ute på fälten redan på valborgsmässoafton, vilket innebär att det då både har hunnit smälta bort all snö och torka upp. Det är inte aktuellt i år kan jag meddela, inte ens nästan. Men i veckan har det äntligen vänt och värme och riktig vårkänsla har infunnit sig. Å det är ju faktiskt så här uppe i norr, att när det väl sätter fart, ja då går det i ett rasande tempo. Nästan så man inte hinner med, haha! 🙂

De allra flesta tackorna har nu fått sina lamm och vi pustar ut efter några intensiva veckor. Förra helgen fick vi nästan 60 lamm på ett dygn, vilket är snudd på rekord. Både och det där när det blir så pass koncentrerat. Man gör inte annat än tar omhand om lammande tackor, men själva lamningstoppen passerar fort. Så nu går vi istället in i nästa fas, vilket innebär att se till att alla lammen får i sig mat och växer ordentligt. Fortfarande några enstaka tackor kvar som ska lamma, men nu kan det dröja flera dygn mellan varje. Vi har passerat 280 lamm, så jag tippar det är någonstans där vi landar kring 280-290. Vi känner oss nöjda! 😉

Början av veckan…
..följt av slutet av veckan.
Och självklart kan man inte låta bli att lägga ut bilder på dessa urgulliga ulltussar den här tiden på året 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *