Man vet att det är sommar

Alla djuren som ska vara ute på bete är nu ute för våran del och även grannen har tagit ut sina kor. Nu vet man att det är sommar. Ibland får jag frågan ifall det är lugnt på farmen nu när lamningen är över. Svaret är nej. Fokus ligger bara på andra saker. Haha, ibland känns det nästan enklare att svara på vad vi inte gör(!) Vårbruket är nästintill klart, vilket innebär att vi har spridit gödsel, harvat, sått och vältat. Regn är därmed varmt välkommet. Vidare fortsätter vi stängsla nya hagar för med närmare 500 djur ute på bete, går det mycket mat kan jag meddela! Efter en rätt seg start på våren, återstår det nu att se hur gräset växer ute på fälten. Slåtter är i antågande, men när man väl drar igång med den processen, ja då vill man ha både kvalitet, kvantitet och bra väder. Lägg där till inget krångel, hela maskiner och.. ja ni förstår. Omöjligt kombination, eller?!

Fåren ute på bete. Det är som vackert.
Grannens kvigor. Ett säkert ”sommartecken”.
Det är för väl att kvällarna är långa och nätterna ljusa den här tiden på året.
Vinterns ströbädd redo för tömning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *