Lugn efter stormen

Inledningen på året har börjat med både köld- och vindrekord för vår del av landet. Med det i bagaget tycker jag väl ändå vi är värda både en fin vår-vinter och sommarsäsong, eller hur?! 😉 Januari och februari är, i alla fall för oss som inte har så kallad vinterlamning, de lugnaste månaderna på året. Vi behöver den här tiden till att ladda batterierna, för tro mig vi vet vad som väntar oss runt hörnet. Från slutet av mars drar det igång och sedan är det i princip full fart hela säsongen ut. April månad är det som allra mest att göra (förstås) när alla lammen föds. Då jobbar vi mer eller mindre dygnets alla timmar, sju dagar i veckan, sex veckor i streck. Tufft naturligtvis, men eftersom vi är väl förberedda och vet vad det handlar om så går det bra.

Det är mycket möten som ska genomföras den närmsta tiden. Allt ifrån olika planeringsmöten, bokslut och kurser, till årsmöten med diverse föreningar. Själv sitter jag som förtroendevald i två styrelser samt en valberedning. Men att vara med och arrangera årsmöten ser jag bara som roliga uppdrag och en chans att åtminstone en gång per år möta likasinnade och kollegor i branschen. I vårt lokala Hushållningssällskap Nederluleå-Luleå stad kommer vi bland annat hålla en föreläsning tillsammans med Elisabeth Öberg, trädgårdsrådgivare inom Norrbottens Livsmedelsstrategi Nära Mat, som ger sina bästa tips inför odlingssäsongen 2024! Föreläsningen kommer att vara i Sörbygården i Antnäs 19 februari kl. 18.30 och är gratis för medlemmar i Hushållningssällskapet. Frågor och anmälan görs till jennykristinolsson@gmail.com senast 12 februari.

I övrigt kommer vi på Alelamm-farmen finnas med på årets första REKO-utlämning i Sunderbyn torsdag 15 februari. Så är ni intresserade av våra produkter, eller andra lokala producenters, söker ni upp Facebookgruppen REKO Luleå-Boden och gör era beställningar 🙂

Det märks verkligen att ljuset har återvänt. Bara på någon vecka är det numera ljust vid morgonutfodringen.
Även gårdens pälsklingar Dot och Stina gillar när dagarna känns längre.
Inga ord behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *