Det bländar till

September blev en högst regnig och blöt historia, men stundtals har det bländat till med riktigt fina dagar. Oktober månads inledning visar dock bra väder med strålande solsken på dagarna och ganska varm temperatur i luften. I och för sig oroväckande utveckling sett ur ett klimatperspektiv.. Vi har haft alla djuren ute, men nu börjar vi ta hem grupperna allt eftersom. Häromdagen fick till exempel stora gruppen med tackor och avelslamm komma hem. Och som dom skyndade sig efter vägen! Men det är oftast så den här tiden på året, att de känner på sig när det är dags att bege sig hem till gården för vintervilan. Närmast i tiden för dessa brudar väntar klippning och därefter stundar en ganska lugn och behaglig period för deras del.

Jag gillar hösten, speciellt (förstås) när den visar sig från sin allra bästa väder-sida.
Hem ljuva hem.
Även hönsen har det bra, så här i solskenet på dagarna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *