Avslut

Visst är det härligt när man får avsluta aktiviteter så man kan påbörja nya! Många av höstens ”alla-saker-som-måste-göras-innan-vintern-tar vid” börjar bli klara och det känns skönt i maggropen må jag säga. Säsongsslakten är avklarad, de flesta av vinterförråden är fyllda och alla djuren är hemma på farmen. Ännu finns några stängsel ute i fält och jag hoppas att de inte hunnit frysa fast allt för mycket. För jisses vad kallt det har blivit. Tidiga mornar har vi stundtals haft ändå ner mot minus femton grader. Vintern gör sig verkligen påmind och det börjar bli hög tid att förbereda inför kommande julmarknader. I år kommer jag finnas med på två stycken: Brändön söndag 26 november och Hägnan i Gammelstad lördag & söndag 9-10 december. Den sistnämnda delar jag marknadsplats tillsammans med min faster Eva Sandström som säljer superhärliga hemstickade vantar (bland annat Lovikka) och min kusin Lena Jansson som säljer sina otroligt vackra julkransar. Det kommer bli toppen! 🙂

Nya avelsbaggen Steph (döpt av barnen efter tydligen en väldigt känd basketspelare?!) har anlänt till gården och fått lite kompisar att hänga med. Han står just nu i karantän tillsammans med några övriga bagglamm, innan han gör sig redo att ta sig an årets uppdrag, nämligen att träffa alla Alelamms trevliga får-brudar 😉 Och om allting fungerar som det ska, ja då tittar supersöta små lammungar fram till våren här på farmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *