Hösten är här

En bit in i september och man känner verkligen hur hösten knackar på dörren. Temperaturen kryper ner mot nollan på nätterna, mörkret visar sig allt mer och mer, träden byter färg och luften får en svalare ton. Dock ska det bli en riktig värmetopp framåt helgen, men jag tror nog att den är högst tillfällig och väldigt snabbt övergående. Augusti månad försvann i ett rasande tempo och för mig personligen var det ingen bra månad, men det är bara att kämpa på och allt kan bara bli till det bättre. På Alefarmen har vi hunnit skicka tre omgångar med slakt samt varit med på Skördedagarna i Boden. Å jag säger bara WOW vilket drag! Det började dock inte bra på fredagen med fullständigt regnkaos och vår marknadsplats som i princip helt på att spolas bort. Men, som alltid, efter regn kommer solsken och när paniken lagt sig och tältet var tömt på vatten, ja då gick det ju riktigt fint resten av eftermiddagen. Men den bästa försäljningen kom på lördagen. Då kan vi snacka folkfest! Soligt och härligt väder, mycket folk ute på gatorna som njöt av den härliga stämningen och jättebra tryck i kommersen. Minst sagt en superlyckad dag 🙂 Söndagen var också bra, dock inte alls i klass med dagen innan.

Även bokningar av höstens lammlådor rullar på. Det hör av sig folk i princip varje dag som vill handla. Kul att det är så många som ser just lamm som en prioriterad produkt och vi gillar såklart att få vara en del av den lokala livsmedelshandeln. Tveka inte att höra av er om ni är intresserade att köpa av oss, helst via mail, hemsidan eller sms.

Vår marknadsplats på Skördedagarna (efter att regnet passerat bör tillägas!).
Vissa får har bara så rolig teckning.
Duktiga vallhunden Stina fixar flytt av tackor en fin sensommarkväll i augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *