Uppåt och neråt

Halva augusti månad har passerat och vi är verkligen inne i en intensiv period, sett ur ett bondeperspektiv. Fokus ligger på slakt, avelsarbete, bokningar och försäljning. Vi har haft några ups and downs här på Alefarmen med bland annat sjukstuga och stundtals riktigt dåligt väder i form av alldeles för mycket regn, men vi kämpar på och gör det vi kan för att få allting att flyta på så bra som möjligt. Tusen tack till alla er som ställer upp och hjälper oss och ett litet extra tack till er som håller ögonen öppna på våra djur nu när vi har dem ute på bete. Vi har får och lamm för närvarande utspridda i fyra olika grupper och även om vi tittar till fåren varje dag både morgon och kväll, är det alltid skönt att ha ett par extra vakande ögon med sig. Det börjar bli riktigt mörkt nu på kvällarna, men ännu är det lång tid kvar av betessäsongen.

Vi skickade första omgången med slakt förra veckan och på det stora hela såg det bra ut. Medelvikten låg på drygt 20 kg, så vi är nöjda. Det har även trillat in massor av bokningar av lammlådor inför hösten, så tveka inte att höra av er om ni är intresserade. Lokalt lamm finns det alltid plats för i frysen, eller hur?! 😉

Närmast i tiden vad gäller försäljning av chark, är en REKO-utlämning nu på torsdag på parkeringen till Sunderby Folkhögskola. Så om ni skyndar er in i Facebookgruppen REKO Luleå-Boden hinner ni fortfarande beställa varor. Där är vi flera lokala producenter som står till ert förfogade med försäljning av lokala delikatesser.

Vi kommer även i år att finnas med Skördedagarna i Boden 25-27 augusti. Där plockar vi, förutom våra goda korvar, rökta stekbitar och så vidare, även med oss massor av mysiga lammskinn. Välkomna att besöka vårt tält, vi har plats nummer 76 i år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *