Skilja får

Vi har haft fårskiljning här på Alefarmen. Skilja får innebär att man separerar lammen från sina mödrar. Kan låta brutalt, men det är helt naturligt. Lammen behöver inte sina mammor längre och tackorna tycker förmodligen bara det är skönt att slippa de påflugna ”tonårslammen”. Inte svårt jobb att utföra, men tar ändå sin tid i och med alla djuren sett till antalet. Blev en heldag med andra ord. Så nu hoppas vi lammen växer på sig riktigt ordentligt, så vi på någon vecka eller två kan börja leverera fina produktionslamm till slakt. Det är ju våran huvudnisch här på Alefarmen, men vi säljer även gärna lammlådor direkt till er konsumenter. Apropå lammlådor börjar det vara hög tid att boka sitt lokala lamm inför höstens leverans! Gå gärna in på hemsidan och gör er beställning, eller kontakta oss direkt. Lammen levereras som sagt i låda och är det man kallar grundstyckat. Det har redan börjat trilla in beställningar, så tveka inte att höra av er om intresse finns. Vi ser fram emot er bokning!

Strax dags att gå in i fållan.
Får i alla möjliga färger och former.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *