Höga kusten

Familjen har vart iväg på några dagars välbehövlig och skön semester och nio gånger av tio när vi åker någonstans, åker vi till vårt älskade Höga kusten. Vi lyckades pricka in helt rätt väder och hann med både sol, bad, vila, god mat, shopping och härligt häng med släkten. Vi bokade bland annat en heldagstur ut till vackra skärgårdsön Trysunda. Så nu när vi har återvänt hem igen, känner vi oss både laddade och taggade inför sensommarens och höstens alla jobb hemma på farmen. Vi har fortfarande några småresor med barnens fotbollscuper inplanerade, så helt färdiga med semesterfirandet är vi inte.

Juli månad är generellt en ganska lugn period, även om djuren naturligtvis måste ha daglig tillsyn och nya beteshagar. Närmast i tiden rent arbetsmässigt står att skilja av lammen från tackorna. Nu är lammen så pass stora att de behöver inte sina mammor längre och tackorna tycker förmodligen det är rätt skönt att slippa lammen. Tackorna sätts sedan på sämre bete, när de ändå ska sluta producera mjölk och lammen åker till nytt frodigt, grönt kraftigt gräs så de kan växa ordentligt.

Utsikt från ön Trysunda. Väl värt ett besök 🙂
Älska Höga kusten!
Hemma på Alefarmen väntade bland annat stängslingsjobb.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *