Då så

Jamen sådärja. Då sätter vi punkt för årets första skörd. Å vet ni? Vi fick riktigt bra med gräs. Absolut ingen toppnotering, men över förväntan med tanke på den kalla och torra starten. Regnet som kom i samband med midsommar måste ha gjort susen. Nu återstår att köra hem alla balar, vilket också är ett tidskrävande och rätt så drygt jobb. Men när man har fått ett lyckat utfall känns det alltid lite lättare att lasta på-av de vita balarna fyllda med vinterns gräsfoder. Skörd nummer två blir förhoppningsvis någonstans i mitten av augusti.

I veckan som gått har vi fixat med flera saker förutom slåtter. Firat midsommar till exempel, som då blev en högst regnig historia. Men vi skålade i bubbel, sjöng små grodorna och åt supergod midsommarmat inne på glasverandan istället och det gick hur bra som helst det med! Vi har även tagit träckprover på lammen. Alltså det måste se rätt kul ut när vi smyger omkring där inne bland fåren tidigt på morgonen och i princip jublar när nåt lamm stannar upp och lyfter på svansen för att bajsa. Haha! 🙂 Vi har även  hunnit vara med på sommar-REKO ute i Sunderbyn och jag är lite osäker på när nästa utlämning blir för vår del, men håll utkik i gruppen REKO Luleå-Boden så hittar ni all info där.

Däremot har vi tackat ja till förfrågan om att vara med på Ersnäsdagen lördag 8 juli mellan klockan 11-15. Så himla roligt! Vi hoppas så klart på fint väder, mycket folk och bra försäljning. Det vi i huvudsak kommer att ta med oss är skinn och chark i form av både goda korvar och övriga rökta produkter.

Inplastade vita ensilagebalar, där regnmoln hägrar i luften. Vi som vet, vi vet den sköna känslan som infinner sig när ”man hann innan..”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *