Perfekt timing

Tre lass, sen var alla tackor och lamm ute på bete. Vi har planerat för det hela veckan, med stängsling av hage med mera och i fredags var det äntligen dags för fåren att få komma ut på  grönklädda vidder. Tror det är tredje året i rad som vi väljer att köra ut fåren med hjälp av inhyrd lastbil från Lundmans Djurtransport. Så smidigt! Vanligtvis när vi flyttar fåren gör vi det oftast med hjälp av våra fantastiska vallhundar, men just den här allra första flytten på försommaren känns lastbilstransport som en mera smidig och arbetsbesparande metod. Det är så otroligt mycket djur, närmare 500 stycken, där lammen aldrig har varit utanför fårhuset och dessutom inte är vana att flytta sig för hund, därför väljer vi att göra på detta viset. Tack bästa Lundmans för gott dagsverke, vilket teamwork vi hade denna förmiddag 🙂

Nu återstår gruppen med ungtackor samt flasklammen, att även få ut dem på bete. Men det är ingen brådska och just nu är det nog så kallt och blåsigt, så vi håller dem inne på stall några dygn till. Vi känner ingen panik i frågan.

I förra inlägget råkade jag lova lite för mycket vad gäller försäljningen via REKO. Det blir tyvärr inget försäljningstillfälle nu i början av juni, utan vi satsar helhjärtat på midsommar istället, närmare bestämt torsdag 22 juni. Som vanligt håller vi till med själva utlämningen på parkeringen till Sunderbyn Folkhögskola och beställningarna görs på Facebook i gruppen som heter REKO Luleå-Boden. Hoppas vi ses!

Snygg-bilen 😉 Ändå rätt häftigt att man kan hissa upp fåren en våning så det får plats med många djur i varje lass.
Dot håller ställningarna medan nästa gäng lastas av från bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *