Ljuvliga sommartid

Alltså denna tid på året! Även om det är oändligt mycket jobb på farmen just nu, så kan man ibland bara inte låta bli att stanna upp och njuta av ljuset, dofterna och ljuden. I veckan som gått har vi i princip fått helt klart med vårbruket, samt att hela stora fårhuset är tömt på gödsel. Skönt att få det kapitlet avslutat och så smått börja förbereda oss för nästa, nämligen slåtter. Vi kollar alltid igenom maskinerna ordentligt, byter olja i slåtterbalken mm. innan vi drar igång. Jag skojar inte, man vill verkligen att grejerna ska vara tipptopp inför vad som komma skall och eftersom vi inte direkt har den modernaste(!) maskinparken, försöker vi hålla dem i så bra trim det bara går. För har man väl börjat med slåtter och vädret visar ”no rain”, då kör man tills ensilagebalarna är hemma på gården, oavsett vad klockan visar för tid på dygnet. Alltid lika med lotteri hur stora volymer och vilka kvaliteter man får på gräset gällande första skörden och efter en kall start på sommaren, känns det väldigt ovisst denna gång. Men nu har det vänt och ordentlig sommarvärme är på intågande i veckan, så vi håller tummarna att gräset kommer igång att växa i en rasande fart.

Midsommar är inte långt bort och då passar det ju utomordentligt bra att handla lokala godsaker till buffébordet! Vi kommer att finnas med på REKO utlämningen, torsdagen den 22 juni på Sunderby Folkhögskola mellan klockan 18.30 och 19.00. Kom ihåg att detta är endast en utlämning, all försäljning ska redan ha skett innan via Facebook-gruppen REKO Luleå-Boden. Vi är flertalet producenter som har lagt upp våra varor till försäljning, så in och kika vad det finns för mycket gott att välja mellan. Vi ser alla fram emot att träffa er!

Hej hallå, får vi också komma ut på sommarlov?! Jorrå, flasklammen är numera ute bland övriga flocken.
Fårhuset tömt på vinterns ströbädd och därmed check på den punkten.
Får ute på grönbete. Så nice!
Ljuvlig försommarkväll, men nånting 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *