Vår på riktigt

Så typiskt Norrbotten. Först händer ingenting, ingenting å så PANG! slår värmen och våren till med full kraft. Som vi har längtat och som vi njuter. Jag planterade lite penséer i utekrukorna och förhoppningsvis har sista natten då jag behöver ställa in dem så de inte fryser, passerat vid det här laget.

I fårhuset är det för tillfället relativt lugnt. I princip alla tackor har lammat färdigt. Kan vara någon kvar och senaste födseln skedde i förrgår. Nu går vi in i nästa fas, nämligen utfodringsfasen. Det kan inte poängteras nog, men det går mycket foder från och med nu och fram tills djuren släpps ut på bete. Lammen har fått sina egna kamrar där de kan gå in och fylla på intaget av både grovfoder och kraftfoder. Svar ja, vi ger både lammen och tackorna tillskott av kraftfoder. Vi gör det nu den här perioden inne på stall, dels för att lammen ska hinna växa på sig ordentligt innan de ska ut i stora vida världen och dels så att tackorna klarar av att producera mjölk till sina lamm.

Penséer, helt klart en av mina favvoblommor 🙂
Aaaa, grönt är skönt.
Ibland bara måste kameran upp!
Zzzz.. skönt med mitt-på-dagen-luren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *