Tickande bomber

Början av april och lamningen har precis börjat. Vi har några dagars senare start i år motför vad vi brukar, men med tanke på hur kallt det har varit, känns det inte som någon direkt nackdel. Faktum är, att lagom till påsk, visar väderkartan på riktigt soligt och fint väder. Härligt för alla påsklovsfirare 🙂

Här på Alefarmen vet vi vad vi kommer ägna våra dagar och nätter åt och fastän det är årets mest arbetsintensiva period, är det samtidigt den helt klart roligaste. Det är verkligen något alldeles speciellt att få vara med när alla dessa lamm föds och det är ju det här som vi lammproducenter lever för. Vi får ofta frågan ifall vi tar in extra folk som hjälper oss under denna månad och svaret är nej på den frågan. Jag och Mikael (och kidsen när de får feeling) sköter detta själva och enda gången vi tillkallar assistans utifrån, är ifall vi går bet på någon alldeles galet krånglig lammfödsel. Då ringer vi in gammelbonden som har lång erfarenhet av besvärliga förlossningar.

Glöm nu inte att påsken inleds med skärtorsdag denna vecka och ännu finns det möjlighet att handla lokalt till påskbuffén. Mycket är dock tingat och därmed slut i lager, men förra veckan fick vi hem både vår goda ölkorv och fina chorizo, perfekt att slänga på grillglöden och avnjuta ute i vårsolen.

Alltså dessa tjejer ser ut som tickande bomber!!
Som vi fårkollegor emellan brukar säga: ”Vi ses på andra sidan!” 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *