Påsken 2023

Det var den påsken det. Vi firade självaste påskafton med att ta hand om 18 lammande tackor. Svettigt, men det gick det också 🙂 Visst hamnar vi ibland på krokiga vägar med krångliga hinder, men det hör gårdslivet till och bara att acceptera att så är det, livet med djur helt enkelt.

Vi har passerat halvvägs in i lamningen och hittills ser vi ut att ha bättre utfall sett till antalet födda lamm per tacka i jämförelse med föregående år, vilket är glädjande. Vi strävar alltid efter att komma så nära 2.0 lamm per tacka, men det är olika från år till år. I fjol låg vi som sagt väldigt lågt, många tackor som endast fick ett lamm och vad det berodde på har vi tyvärr inga direkta bra svar på. Nåja, statistik kan man gräva ner sig i hur mycket som helst, men just nu lägger vi allt vårt fokus på jobbet som ska göras i fårhuset.

Förresten så har vi tagit beslutet att inte köra något evenemang med Öppen Gård i maj. Vi känner att vi behöver pausa ett år. Blandade känslor men i slutändan helt rätt beslut. Vi får helt enkelt ta det vid annat tillfälle, då med förhoppning om en helt ny, fin väg hit ut till byn. Självklart är man dock alltid välkommen att höra av sig för besök i gårdsbutiken och förhoppningsvis ses vi på kommande REKO-utlämningar under fortsatta året. Är man nyfiken på REKO men ännu inte gått med i någon grupp, sök upp gruppen REKO Luleå-Boden på Facebook så hittar ni all info där. Man måste inte handla bara för att man är med i gruppen, men vi är flera lokala producenter som varje månad samlas för att sälja våra produkter, så tveka inte om ni är intresserade!

Det börjar fyllas på med lamm.
Gruppbild hos årets flasklamm.
Man får sina favoriter. Kan ni hitta hjärtat? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *