Tempohöjning

Inte länge kvar nu tills vi går in i det vi kallar lamningsbubblan. Sex veckor där vi jobbar dygnets alla timmar och endast sover några timmar åt gången. Vi förbereder oss allt vi bara kan just nu. Årligt besök av vår besättningsveterinär för att påbörja det som kallas ViLA (villkorad läkemedelsanvändning) och innebär att vi själva under en period har rätt att  behandla sjuka djur, till exempel en juverinflammation som ibland kan blossa upp under lamning. Årsmöten från diverse föreningar avklarade. Fylla upp i frysen med matbackar. Årliga skidsemestern med familjen och vänner genomförd. Storstädning av både vårt egna hus och hönsens boning snart klart. Vigselringarna av. Vårens besök hos frissan fixad. Hemleverans av helpall med sågspån – check. Lagning av trasiga grindar och remmar. Framtagning och bäddning av madrass för att sova på i vardagsrummet. Med mera, med mera…

Vi som vet, vi vet vad denna lamningsperiod innebär.

Ännu är det någon vecka kvar innan det drar igång och vi fortsätter att klippa får på dygnets alla lediga stunder. Det har bitvis varit onödigt kallt, men  nu verkar det som att den värsta kylan är över och att vi går mot något varmare temperatur.

Även påsken närmar sig och vad passar inte bättre än att handla lokala delikatesser till påskbuffén! Vi kommer finnas med på REKO-utlämning onsdag 5 april och det går bra att göra beställningar inför denna genom att söka upp Facebook-gruppen REKO Boden-Luleå (obs, nytt namn). Vi är flertalet producenter som redan nu har lagt upp våra annonser och eftersom mycket av våra varor säljs i begränsad tillgång, gäller det att inte vänta allt för länge med sina bokningar.

Älskar dessa fantastisk djur.
Högen med avklippt ull bara växer och växer..
Sköna vårvinter-känslor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *