Sportlovstider

Vi är en bit in i mars och sportlov råder. Fortfarande relativt lugnt på farmen, men vi märker hur tempot så sakteliga börjar skruvas upp. I veckan har vi påbörjat vårens klippning av fåren. Ett omfattande arbete som tar sin tid, men bara att kämpa på och ta det individ för individ. Vi passar även på att klippa klövarna på tackorna och bedöma dem i hullet. Vid det här laget, så pass nära inpå beräknad lamning som vi är, har inte bara tempot börja vridas upp, utan vi har även gjort vissa justeringar i tackornas foderstater. Detta för att de ska få i sig så mycket näring som möjligt, nu när lammen tar mer och mer plats i takt med att de växer i magarna.

Även påsken närmar sig och vad passar inte bättre än att handla lokalt lamm att duka upp med på påsk buffén! Vi har för tillfället massor av godsaker i lager och nu på torsdag 9 mars finns vi  med på årets andra REKO-ring i Sunderbyn. Gå in på Facebookgruppen REKO Rutt 616 Luleå-Boden och kika vad som finns till försäljning. Går fortfarande bra att göra sin beställning i ytterligare något dygn. I övrigt kan man höra av sig direkt till oss, så ska vi se vad vi kan hjälpa till med.

Så skönt för fåren att bli av med sin vintriga päls. Även perfekt timing lagom inför lamningen.
Ut på tur.. Klart man tar sig en skidtur så här på sportlovet!
Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *