Tuffa tider

Det råder tuffa tider med mycket negativt som händer i vår omvärld, inte minst med höga räkningar som följd. Men vad gör man liksom..? Bara att härda ut och hoppas att det vänder och att det snart blir bättre och att värsta uppförsbacken är passerad.

Vädret har senaste tiden varit väldigt upp och ner och temperaturen pendlar från allt mellan någon plusgrad till ner mot minus 17-18 grader. Mera snö har det också kommit och om väderprognosen inte är helt ute och cyklar, kommer det falla ännu mera längre fram i veckan. Jag gillar dock snö och tycker att när vi nu ändå bor där vi bor, kan det gärna få vara vitt på backen långt in i mars. Däremot får det helst hålla sig inom någon slags rimlig nivå om ni förstår vad jag menar. I övrigt rullar gårdslivet på och i veckan fick vi hem ytterligare en leverans av höstens skinn. Å de är bara så himla fina 🙂 Ja jo, jag är förstås partisk, men jag kan faktiskt inte låta bli att känna mig lite nöjd över hur väl det ibland faller ut gällande skinnen. I och med att vi i huvudsak bedriver köttproduktion på våran farm och därmed avlar för att få fram den bästa köttkroppen på lammen, blir skinnen mer en andrahandsprodukt och då känns det extra kul när dessa visar sig bra. Mer info kring skinnen kommer, så håll utkik! Jag kommer förstås lägga ut dem till försäljning i gårdsbutiken, tveka inte att höra av er om ni vill komma och titta.

Snö innebär att vi kan ägna tid åt en av våra absoluta favoritsysslor, nämligen skidåkning. Stina tycker också detta är kul 🙂
Dessa killar är numera arbetslösa och får leva på a-kassa fram till hösten när det vankas jobb igen. Vi stänger in dem trångt de första dygnen från det att vi tagit dem från tackorna, annars är risken stor att de stångas för mycket. Nykomlingen Neymar har de övriga baggarna dessutom inte ens träffat tidigare, i och med att han stod i karantän de första veckorna från det att vi hämtade honom.
Även om det inte är långa stunder, men vissa dagar lyser faktiskt solen igen. Ett kärt återseende må jag säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *