Vecka för vecka

Veckorna rullar på och mycket blir gjort på farmen, även om mycket fortfarande återstår innan året är slut. Det nya får-året startade dock här i början av november, med att vi släppte in baggarna i varsin grupp med tackor. Snacka om att kärleken flödar i fårhuset och förhoppningsvis till våren skuttar små ulliga och gulliga lammungar omkring i fårhuset.

Innan vi ägnade i princip en hel dag åt att sortera in tackorna i rätt grupper, klippte vi färdigt alla fåren som befinner sig i det stora fårhuset. Ett omfattande jobb och eftersom vår fårklippare numer har gått i pension, klipper vi fåren själva. Ibland tillåts man faktiskt klappa sig själv lite extra på axeln och detta är ett sådant tillfälle. Att klippa får (när man inte är proffs) tar sin tid och dessutom passar vi på att hullbedöma varje individ samt klippa klövarna. Men nu är det alltså gjort och det som återstår är att göra samma sak med tackorna i det mindre fårhuset, där ungtackorna befinner sig. Vi betäcker inte ungtackorna första året, utan de får gå tomma och komma in i avelshjulet  först nästa höst.

Har även fått hem första höstleveransen med skinn, så är ni intresserade går det bra att komma förbi och titta, klämma och känna. Hör av er om ni vill göra besök i gårdsbutiken, där vi inte bara säljer skinn, utan alla möjliga fina saker inte minst nu inför jul. Jag kommer även ta med mig skinn till försäljning både på julmarknaden på Ralph Lundstengården i Ersnäs nu på lördag 19 november, samt på Hägnans julmarknad i Gammelstad, andra advent 3-4 december.

Elmer hälsar glatt på sina trevliga tjejer.
Nykomlingen Neymar verkar trivas.
Även Edge, som börjar bli lite till åren, tycker det är härligt att äntligen få komma hem till damerna.
Som sagt, första leveransen med skinn har anlänt. Så nu finns det gott om skinn i lager.
Även om det är betydligt kallare dygnstemperatur såhär i november, trivs fortfarande hönorna av att vara ute i sin rasthage dagtid. Gäller att passa på, för inte många dagar kvar innan solen inte längre orkar visa upp sig på detta sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *