Kallt, klipp, klubba & puck

Jisses vad kallt det är nu både om dagarna och nätterna. Hösten börjar så smått övergå mot vintern och jag kan inte påstå att detta är min favvotid på året. Snarare tvärtom. Månadskiftskiftet oktober-november är bland det tråkigaste jag vet, men det är bara att bita ihop och kämpa på. Vissa dagar skiner fortfarande solen och då försöker jag vara ute och tanka på  mig så mycket energi det bara går. Man vet ju liksom vilken mörk period som väntar oss här upp i norr..

Vi har i veckan börjat klippa fåren och det arbetet rullar på bra. Ofta är fåren rätt lättklippta så här på hösten, efter en hel betessäsong ute i fält. Vi klipper också klövarna i samma veva samt hullbedömer varje individ.

Familjen har även varit i väg på en liten minitripp till Umeå. Hockeycup i dagarna tre och så himla trevlig helg för alla spelare, ledare och föräldrar. Vi längtar redan till nästa gång!

I övrigt är förberedelserna för årets julmarknader i full gång. Är inbokad på två stycken. Dels Ralph Lundstengården i Ersnäs 19 november, som jag har nämnt tidigare. Men jag har även fått klartecken att vara med på Hägnans julmarknad i Gammelstad, andra helgen i advent 3-4 december. Var några år sedan jag var där sist och jag kommer att dela plats med min kusin och min faster. Mer info kring detta kommer, så håll utkik! 🙂

Innan julmarknaderna drar igång hinner vi även med en REKO-rings försäljning i Sunderbyn söndag 30 oktober, precis lagom i tid inför allhelgonahelgen. Så passa på att handla delikatesser från oss lokala producenter genom att söka upp gruppen REKO Rutt 616 Luleå-Boden på Facebook och gör era beställningar. Finns så mycket härligt gott att shoppa!

Minusgrader på nätterna, betyder frost på mornarna.
Det blir mycket ull på våran farm. Fåren gillar att bli av med den tjocka pälsen och nej de fryser inte. Ny, tät bottenull växer ut snabbt igen.
Hello hello
Bussen med bästa laget gör sig redo för hemfärd från Umeå. Älska hockey! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *