Äntligen hemma

Jag säger som många andra av mina fårkollegor i branschen, lika skönt som det är att få ut djuren på bete på våren, är det att få stalla in dem senare på hösten. Märkligt det där, men så är det faktiskt. Och jag tror nog att fåren känner samma sak. Det blir fort mörkt nu, nätterna kan vara rätt kyliga, höstregnen hänger i luften och gräset tappar i princip helt sin näring. Då är det gött att komma in på torr ströhalm och få maten serverad ”till bords” så att säga. Vi tog hem tackorna samt livlammen i början av veckan och den promenaden gick hur fint som helst. Tack Linda och Maria med duktiga vallhundar för hjälpen denna kväll. Vi hann ju precis få in alla djuren i tid innan mörkret la sig och regnet började dugga. Kolla gärna in filmerna från i fjol, hur det då såg ut när vi stallade in djuren. Filmerna hittar ni på hemsidan under flikarna ”Gården” och ”Djuren”.

Lammen är fortfarande ute, men det dröjer inte läge förrän även de får komma hem till gården. Som vanligt när vi stallar in djuren, är det många meter hage som ska tas ner. Vi stängslar i princip enbart med så kallade flexinät, vilka vi tycker är dem bästa och som funkar bra för våra förutsättningar och är relativt lätta att hantera. En sista slaktomgång för hösten återstår och efter den blir nästa ”stopp” här på Alefarmen: fårklippning!

Så skönt att äntligen få komma hem.
Triss i göör-snygga BC-brudar från Skepplanda utanför Göteborg. Inte varje dag man får chansen att fota tre hundar tillhörande olika ägare, men ursprungligen från en och samma kennel. Stina, Lykke och Sky, alla från Lantställets kennel poserar fint framför kameran (läs fokuserar stint på fåren!) 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *