Välkommen till Alelamm!

I början av veckan kopplade vi på djurtransporten och åkte till Bjässmoran utanför Boden, för att där hämta hem våran nya bagge som ska husera här på Alefarmen de närmsta åren. Han är en riktig snygging och på barnens begäran skulle han heta något fotbolligt, så det fick bli Neymar. Han är av lantrasen Gotlandsfår och även om vi inte har några renrasiga tackor av just den rasen, så blir det ändå väldigt bra korsningar tycker vi. Gotlandfåren ger både fina skinn och bra med kött, så det här kommer bli toppen. Och stort tack till Nina och Ulf på Bjässparken för att vi fick chansen att köpa just denna hunk. Nu ska Neymar först stå i karantän några veckor här på gården, innan det är dags att få träffa brudarna.

I fredags hade vi det vi på Alefarmen brukar kalla ”lilla lammlådeutlämningen”, där närmare tjugo stycken lådor fyllda med grundstyckat lamm levererades ut till kunder. Kul tycker vi att lamm har blivit så poppis bland er konsumenter och tänk vad bra det är när vi får chansen att sälja våra produkter på den lokala marknaden. Om två veckor är det åter igen dags, men då det vi kallar för ”stora lammlådeutlämningen” och med den leveransen stänger vi sedan slakten för denna höst. Efter det pustar vi ut en stund för att åter igen ta nya tag och bland annat ladda för årets kommande julmarknader. Det ser vi såklart fram emot!

Välkommen till Alelamm: Bjässparkens Neymar. Hoppas du kommer att trivas här hos oss.
Ibland kan man bara inte låta bli att stanna upp och fota med sin mobil. Älska hösten! 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *