Höst på riktigt

Vi har haft några riktiga kanondagar vädermässigt med strålande solsken på dagarna, som sedermera har sträckt sig ända in på kvällskvisten. Det blir dock mörkt redan vid åtta-nio tiden på kvällen, så ska man få något utejobb gjort gäller det att passa på medan det fortfarande är ljust. Nu verkar det dessutom vända i slutet av veckan och regn och mera ostabilt väder är att vänta. Men på Alefarmen kör vi på ändå och från och med nästa vecka, närmare bestämt vecka 38, börjar vi med våra återtag och leveranser av lammlådor till alla våra fantastiska kunder. Vill ni boka erat lokala lamm går det fortfarande bra. Hör av er antingen via mail, sms eller hemsidan så återkopplar vi så fort vi kan. Lammlådorna säljs i begränsad tillgång så det gäller att inte vänta för länge med sin bokning. Trycket är högt även i år!

Eftersom mycket på farmen av olika anledningar blivit eftersatt i sommar, försöker vi så gott det går att jobba ikapp. En sak som vi till exempel vanligtvis brukar göra i början av sommaren är att städa fårhuset. Alltså jäklars vad skräp med mera det hinner samlas under ett år i en ladugård! I helgen tog vi äntligen tag i detta och även om vi inte är färdiga har vi kommit en bra bit på vägen. En annan sak som också händer nu i höst, eller egentligen två saker, är att höstbruket ska igång med plöjning etc. samt att vi har påbörjat att fylla upp i lagren inför vintern.

En sak är säker: hösten är här på riktigt!
Att städa fårhuset innefattar många moment. Här är det rengöring av väggarnas vindnät som fixas. Jag kan säga att jag var helt svart i hela ansiktet och håret när jag var klar. Lägg där till en väldig träningsvärk i armarna dagen därpå, efter att ha gått med sopen i högläge en längre stund. Haha! 🙂
Att fylla upp i lagren är också något som hör hösten till. Bland annat ska vinterns förråd av spannmål tas in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *