Årets fest

Månadsskiftet augusti-september och nu är det dags för fest, närmare bestämt skördefest! Inte bara att det växer så det knakar i det egna landet utan alla grönsaksodlare med flera jobbar just nu på för fullt i sina jordar. Höst- och skördemarknaderna avlöser varandra och själva kommer vi, precis som i fjol, medverka på Skördedagarna i Boden nu till helgen 26-28 augusti med marknadsplats nummer 81. Fullspäckat schema som vanligt och vi hoppas hoppas att vädret är med oss även detta år. Än så länge ser det hyfsat ut, så vi håller tummarna att prognosen visar rätt. Mer om skördefesten i Boden finns att läsa här: https://www.miljoboden.se/. Väl värt ett besök!

På Alefarmen läggs det mesta av arbetet på slakt just nu och denna vecka skickar vi omgång nummer två med lamm för i år. Höstens bokningar av lammlådor trillar in med en rasande fart, vilket förstås är fantastiskt roligt! Vill man säkra sin leverans av lokalt producerat lammkött, går det bra att höra av sig, antingen via mail, telefon eller varför inte komma förbi en sväng i gårdsbutiken? Kolla bara så att vi är hemma innan så styr vi upp ett besök. Det finns fortfarande många fina skinn i lager som väntar på nya hem att pryda.

Årets traditionsenliga fårflytt över Alån. Hundarna jobbar på fint, det vill säga lugnt och metodiskt.
Pallkragen levererar. Egenproducerade grönsaker, så himla fint alltså!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *