Skördetid

Vi är nu inne i augusti, vilket är en väldigt intensiv och händelserik månad på många sätt. Huvudfokus ligger på skörd och slakt och vi har vägt igenom alla lammen och skicka iväg första omgången till slakteriet. Alltid lika spännande att se vart man ligger så här i början och det ser helt okej ut med medelvikter runt 20 kilo. Förhoppningsvis ökar vi något till nästa omgång om 14 dagar. Till veckan kommer jag även att lägga stort arbete kring att välja ut nya tacklamm till avel. Ett omfattande och viktigt arbete, men även ett av de allra roligaste momenten här på Alefarmen.

Vädret är på topp så här i slutet av veckan, vilket gjorde att vi tog beslutet att köra skörd nummer två för i år. Känns skönt att vara igång nu medan det är blå himmel och strålande solsken.

En annan rolig sak som händer i augusti är att vi även detta år kommer finnas med på Skördedagarna i Boden 26-28 augusti. Där kommer vi sälja både kött, chark och skinn, så jag hoppas vi ses! Vi har samma plats som i fjol, nämligen nummer 81.

Vägning av lamm. Som vanligt ska alla genom rännan och upp på vågen.
2:a skörd pågår. Här är det strängläggaren som får jobba på högvarv.
En ny hage sätts upp, en gammal hage tas ner. Kvällarna ägnas oftast åt denna typ av jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *