Livet

Ibland tar livet oanade vändningar och vissa saker får helt enkelt pausas för att lägga fokus på det som är viktigt. Så har det varit i vår familj, vilket är anledningen till att det bland annat har varit tyst här på bloggen i sommar. Men farmenlivet fortsätter förstås och även om vi har fått lägga många saker åt sidan för en tid, så har vi även gjort en hel del måsten. Första skörden avverkades strax efter midsommar och den blev helt okej. Inget rekordår, men vi är ändå hyfsat nöjda men både mängd och innehåll. Spännande att se vad nästa skörd i slutet av sommaren kommer att ge för resultat.

Tidigare i veckan skiljde vi av lammen från tackorna och i samma veva fick lammen sig en dos med avmaskningsmedel. Vi tar alltid parasitprover mitt i sommaren på lammen och denna gång visade det sig att det fanns ohyra i de små magarna och då krävs åtgärder för att få bukt med problemet. Inga konstigheter, bara se till att göra´t när det behövs. Nu fortsätter vi att lägga fokus på farmen och dess arbete och vi jobbar på med mycket av både sånt som släpar efter, men även det som normalt sett ligger på schemat den här tiden på året. Stort tack till alla som ställer upp och hjälper oss på ett eller annat sätt. Vi är så tacksamma för allt ni gör för oss.

Årets första skörd avklarad.
Ljuv sommarkväll. Stina verkar trivas i sitt nya hem i Norrland!
Dags att sära på lammen och tackorna.
Genom rännan med er!
Efter avskiljning och avmaskning, lammen till nytt frodigt bete.
Älskade mamma. Jag saknar Dig så ofantligt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *