Riktigt smidigt

Förra fredagen tog vi ut stora flocken, det vill säga tackorna och lammen, ut på bete. För andra året i rad gjorde vi detta i samarbete med Lundmans Djurtransport, vilket gick riktigt smidigt även detta år. När man har närmare 500 djur, där stor del av djuren (lammen) aldrig har varit utanför fårhuset, är det skönt att bara behöva fokusera på att lasta, köra och lasta av. Vi har fortfarande några grupper kvar inne på stall, som till exempel 1-åringarna, vilka ska till en annan hage motför tackorna och lammen, samt flasklammen som vi avvaktar bättre väder för innan vi även släpper ut dem. Det har varit några dagar där vädret har varit grått och mulet, men till helgen verkar det ska klarna upp igen och bli riktigt fint.

Vårbruket rullar på, men än så länge har vi inte lyckats få ett endaste frö i jorden. Fokus ligger fortfarande på gödselkörning och harvning. Men det är ingen panik. Även här inväntar vi bättre väder och så fort det vänder kommer såmaskinen att kopplas för traktorn. Vissa saker reflekterar man inte så noga över, men nog är det gode tacksamt att vi denna tid på året har ljust dygnet runt här uppe i norr. Det blir långa arbetspass sent inpå kvällen, men ska jobben bli klara finns liksom ingen tid att spilla.

Som sagt, snabbt och smidigt uppdrag utfört och vi säger tack till duktigt chaufför för denna gång! Nästa gång vi ses är förmodligen i slutet av sommaren när slakten drar igång med allt vad den innebär.
Även stort tack till ”inhyrd” hundförare Linda med sina duktiga vallhundar för värdefull hjälp denna eftermiddag. Alltid lika snygg, säker och proffsig i sitt jobb! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *