Vi förbereder inför 1:a maj

En vecka kvar tills vi kör evenemanget med öppen gård och vi välkomnar alla ni som vill komma ut till oss och titta på fåren och lammen, se hur det går till när man använder sig av vallhundar i gårdsarbetet, handla mat och fika samt besöka våran fina gårdsbutik. Det blir nog även en liten ”gårdsmarknad” med försäljning av både kaffeost, konfektyr och tunnbröd. Och så lite loppis på det. Det kommer bli toppen!

I helgen har jag varit iväg på en liten minitripp till Skellefteå, där Hushållningssällskapet först höll i en ordförandekonferens och därefter på dag två, årsstämma tillsammans med bland annat landshövdingen från Norrbotten och representanter från alla de lokala gillen som sällskapet är uppbyggt av i både Norr- och Västerbotten. Vi hade två jättebra dagar med många härliga idéer och tips som kom fram under diskussionerna deltagarna emellan. Väl här hemma igen, slutspurtar vi nu veckan som kommer med förberedelser inför nästa helg och så klart håller vi tummarna för vackert väder. Men oavsett väder och vind, ser vi fram emot evenemanget och gå gärna in på vår Facebook-sida och både gilla och dela.

Det var några år sedan sist jag var på plats som ombud på denna stämma. Men kul att åter vara tillbaka och träffa både nya och gamla bekantskaper.
Borta bra men hemma bäst. Hos flasklammen känner man sig alltid efterlängtad. Vi använder oss dock sedan några år tillbaka av en så kallade lammamma, som lammen själva dricker ifrån när de är hungriga. Detta system har många fördelar. Bland annat håller sig mjölken väldigt bra, vi i gårdsfolket slipper passa upp med nappflaskor hela tiden och lammen blir inte lika präglade på oss människor, vilket många gånger kan vara rätt så påfrestande. Snacka om win-win!
Nyheter i gårdsbutiken i samarbete med Öjbro Vantfabrik. Såå himla fina plädar, sittunderlag och kuddfodral.
100% merinoull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *