Tempot skruvas upp

Det märks verkligen att tempot börjar skruvas upp på Alefarmen. Om ganska precis två veckor beräknas lamningsperioden dra igång och då går vi in i lamningsbubblan med allt vad den innebär. Vak dygnet runt, fostervatten upp till knäna, långa utfodringspass och fårhuset fullt med lekfulla lamm. Vi längtar!

Tidigare i veckan påbörjade vi klippning av alla tackor som ska få lamm och eftersom vår klippare, mer eller mindre, har gått i pension så gör vi det numera själva. Går riktigt bra faktiskt och skönt för fåren att äntligen bli av med vinterkläderna. För de tackor som inte står i kön till frisörstolen, har vi öppnat upp på baksidan av fårhuset, så de kan gå ut och känna på den härliga vårvinterluften och samtidigt gnaga på högar med tallris. Just tall, den här tiden på året, är något som vi alltid har gett till tackorna så länge jag kan minnas. Fåren älskar´t plus att det håller dem sysselsatta.

En annan sak som också närmar sig är påsken, vilken i år infaller i mitten av april. En stor helg, inte minst för oss lammproducenter och det kommer att finnas en hel del gott-och-blandat produkter till försäljning. Vi kommer att ha våra populära, både rökta och färska lammfioler till salu, men de säljs dock i begränsad upplaga. Urbenad, nätad stek, även det både rökt och färskt, finns i mindre mängd samt att vi har ölkorv, chorizo och Alelamms alldeles egna isterband hemma i lager. Så med detta sagt kan man konstatera att vi har en minst sagt spännande vår att se fram emot. Nu kör vi!

Aaa, skönt att bli av med vinterpälsen.
Det gick visst rykte om att det fanns massor av godis här ute! 🙂
Inte bara barren som fåren gillar. Även barken gnags av och slinker ner i magen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *