Vi är igång

Japp, det är nu det händer. Vi är igång med lamningen här på Alefarmen, om än det fortfarande är relativt lugnt. På några dygn lär det dock mer eller mindre bara säga pang så sätter det igång på riktigt. Vi känner oss redo och är grymt taggade. Förra helgen laddade vi hela familjen batterierna på Storklinten skidanläggning där vi hade hyrt stuga och myste på. Riktigt härligt och även om det stundtals blåste lite kallt och backarna var något isiga på vissa ställen, lyckades vi ändå pricka in ”rätt helg” så att säga.

Vi har även klippt färdigt alla tackorna i stora fårhuset. Skönt att få det klart i god tid innan lammen föds. Det blir såklart inte mycket fokus på annat den här tiden på året än lamm-får-lamm för vår del, men vill man komma och besöka butiken går det bra. Besök i fårhuset sparar vi dock till senare tillfälle och efter två års uppehåll på grund av pandemin, hoppas hoppas vi att vi åter igen ska kunna köra evenemanget med öppen gård på 1 maj. Vi håller tummarna! Vill man handla lokala godsaker av oss till påsk, kommer vi bland annat finnas med på REKO-utlämningen på parkeringen till Sunderby folkhögskola söndag 10 april. Vi har dock ännu inte lagt upp vår annons i gruppen REKO Rutt 616 Luleå-Boden på facebook, men den kommer inom närtid. Håll utkik, för produkterna säljs förstås till begränsning och påsk är ju för många en högtid förknippad med just lamm.

Nästan så man inte ser Dot-pojken där han ligger bland nyklippta ullen och spanar på fåren.
Även grabbarna tycker det är skönt att bli av med vinterpälsen.
Storklinten skidanläggning utanför Boden. Det var några år sedan vi var hit sist, men helt klart ett kärt återseende.
Härlig dag i backen!
Såklart att tacka med nummer 20001 även själv var först ut att starta årets lamning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *