Vart är vi på väg?

Tja, vart världen är på väg är det nog ingen som riktigt vet. Det fasanfulla som just nu händer med kriget i öst, råvarupriser som fullkomligt skjuter i höjden och ordet ”kris” dyker upp var och varannan stans. Alla blir vi påverkade på ett eller annat sätt, men livet fortskrider här hemma och vi måste vara rädda om varandra, ta hand om det vi har och hjälpa till med det vi kan.

Vi på Alefarmen har i alla fall varit iväg på en liten minisemester. Om vi ska vara lediga, måste vi bort från gården för att riktigt kunna slappna av. Denna gång åkte vi hela familjen till Norrköping och kollade när Sverige spelade VM-kval match i basket mot Kroatien. Och jag säger bara wow vilken match vi fick uppleva! Jag är inte den typen som vanligtvis ropar från läktaren, men matchen var så spännande att det i princip var omöjligt att inte dras med i publikens vrål. Tyvärr förlorade Sverige matchen, som man länge såg ut att ha i sin hand, men så är spelets regler och vi är ändå supernöjda med vår lilla tripp.

Arbetet på farmen sedan jul har varit relativt lugnt och tuffat på, men nu märker man hur tempot gradvis skruvas upp. Mycket som ska fixas innan lamningen drar igång och närmast i tiden ligger vårklippningen av fåren. Ikväll är vi dessutom inbjudna att stå i foajén på Luleå Energi Arena och sälja produkter på BC Luleås hemmamatch mot Jämtland. Vi lastar därmed bilen full med både korv, isterband och skinn och så hoppas jag att vi ses där på plats ikväll. Uppkast är klockan 19.04 och en riktigt toppmatch väntas. Kul!

Klart och kallt väder = solcellerna levererar. Fint att ha tillgång till egenproducerad el, inte minst nu när elpriserna är så pass höga som de är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *