Ny familjemedlem

Tidigt på juldagsmorgonen styrde jag och Mikael bilen söderöver, närmare bestämt till Lantställets kennel i Skepplanda utanför Göteborg, för att hämta hem vår nya familjemedlem Stina. Hon är en bedårande söt och charmig Border Collie med mycket goda vallningsegenskaper och om allting går som det är tänkt, blir hon norrlänning på heltid. Än så länge går allting jättebra och vi har provat på både skidåkning (Stina har för övrigt fått sitt namn efter skidåkaren Stina Nilsson) och varit på besök i fårhuset.  Att hon kan valla vet vi sedan tidigare och nu återstår bara att se vad hon tycker om Alelamm-fåren. Tack Ann och Mikael på Lantställets kennel för förtroendet, vi ser verkligen fram emot detta!

Nyåret flöt på lugnt och stillsamt. Inte så mycket annat att göra nu när vi åter igen har en ökning av smittspridning i länet. Vi ägnade förmiddagen åt ett parti familjepadel, följt av myslunch på kafé. Väl hemma på farmen igen blev det en massa fårfix och vi avslutade dagen med trerätters middag, bland annat bestående av supergod oxfilé från grannens nöt.

Januari månad står nu för dörren och rent farmenmässigt är detta den lugnaste månaden på året. Av erfarenhet vi dock att det lätt kan slå till med både massor av snö och temperaturer långt ner under nollstrecket, vilket medför en del extrajobb. Men vi är van, så det är lugna puckar. Vi har fått hem omgång nummer tre med skinn från berederiet och de är så jäkla fina alltså. I alla fall om jag får säga det själv! 😉 Om ni är intresserade av att göra ett besök i gårdsbutiken, tveka inte att höra av er. Vi öppnar så fort vi finns hemma och tar emot er.

Bilen på väg söderut för att hämta hem Stina. Lugnt och skönt efter vägarna.
Vi sov över på hotell i Örebro på vägen hem. Ny erfarenhet för Stina, men det gick fint.
Hon har redan lärt sig vart fåren finns. Snabbt som attan tassar hon iväg ner mot fårhuset när hon är ute.
Wow! Tänk att det fanns massor av får även på denna gård 🙂
Baggarna blev i helgen arbetslösa för denna gång. Vi hoppas förstås på gott dagsverke och att det kommer massor av ullbollar i månaderna mars/april.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *