Halloween 2021

Halloween består för oss på Alefarmen i år av följande saker: hockey, bus eller godis och kärlekskranka får. I princip hela förra helgen spenderade vi i en iskall hockeyhall i Piteå, där det spelades ungdomshockey så det stod härliga till. Så glad och tacksam att man numer får vara med och titta på när barnen utövar sina idrottsintressen, till skillnad från förra säsongen då alla matcher var inställda och träningarna ej var tillåtna som förälder att medverka på . Vi kommer senare i veckan även åka och kolla på både SHL-match samt att vi har biljetter till damernas OS-kval. Man kan med andra ord säga att vi gillar hockey i denna familj!

Barnen var senare på kvällen samma helg runt i byarna och körde ett race med bus eller godis i sann halloween-anda.

Hos fåren har vi ägnat stor del till att förbereda i fårhuset för att påbörja det man på fårspråk brukar kalla det nya fåråret. Alla tackorna sorteras i olika grupper, beroende på vilken avelsbagge de ska spendera de närmsta veckorna tillsammans med. Man väljer vilka tackor som ska vara i respektive grupp utifrån olika kriterier, bland annat ras, ålder, vilken typ av lamm man vill föda upp kommande säsong och förstås ser man till så det inte blir inavel. Bland det viktigaste vi gör här på farmen och därför vill vi lägga extra mycket tid på just detta moment. Baggarna går sedan i respektive grupp, fyra till antalet, ungefär fram till veckan mellan jul och nyår och förhoppningsvis studsar nya små ulltottar omkring i fårhuset våren 2022.

Till helgen, lördag-söndag 6:e och 7:e november, kommer vi som tidigare nämnt att befinna oss på hantverksmässa ute i Karlsvik, Arcus Skyttehallen. Vi kommer att lägga vårt huvudfokus på skinnförsäljning denna gång, men vi kommer även ha med oss chark, främst i form av våra populära isterband. Så tveka inte, kom och besök oss! Mässan är öppen klockan 10-16 varje dag.

Bus eller godis?!

 

Snygg-baggen Edge släpps in till sin grupp med damer.
Hello hello 😉
Även årets nytillskott Carl, verkar populär hos brudarna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *