Vitt på backen

Vad hände liksom?! Helt plötsligt, som från ingenstans, så fullkomligt vräkte snön ner. Förmodligen ingen snö som lär ligga kvar någon längre stund, men ändå. Inte helt optimalt, för vi, som för säkert många andra bönder, har fortfarande saker ogjorda som verkligen skulle behöva fixas innan vintern. Fast å andra sidan fick vi en liten knuff i ryggen att verkligen ta tag i vissa projekt.

Vilken dag som helst blir fåren i stora fårhuset färdigklippta och så otroligt skönt att kunna kryssa av det från att-göra-listan. När alla fåren är klippta och klara, kan vi ta tag i nästa moment på farmen, nämligen att sortera djuren i olika betäckningsgrupper. Varje grupp, fyra till antalet, får var sin avelsbagge där de spenderar ungefär två månader tillsammans med tackorna. Man brukar kalla dygnet när man släpper till baggarna in till tackorna för starten på det nya fåråret. En grupp, den med avelstacklammen som föddes i våras, sparar vi dock och låter husera i ett särskilt fårhus utan bagge. De får växa på sig ett extra år och vänta på sin tur nästa höst istället.

För tillfället har vi tyvärr slut på våra hett efterfrågade isterband, men misströsta inte. Tillverkning är hårt på gång! Lagom till vi ska var med på Hantverksmässan i Arcus, Skyttehallen, kommer mer av dessa lokala delikatesser finnas i vårt lager.

Plötsligt blev det vitt..
Lunch break i fårhuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *