Helt uppåt väggarna

Halva oktober har snart passerat och vi andas och pustar ut efter några extremt intensiva veckor på Alefarmen. I helgen hade vi ”stora lammlådeutlämningen” med närmare 40 kunder som fick sina beställda lammlådor levererade. Med det stänger vi försäljningen av grovstyckat lamm för den här hösten, men tveka inte höra av er om ni har funderingar. Det finns nämligen stor chans att vi kör en sista runda innan årets slut, men det blir i så fall närmare jul.

Även om arbetet med höstens slakt är klart, finns förstås fortfarande mycket farmenjobb på agendan. Men nu är det mer sånt som vi kan ta i vår egen takt och som inte är på samma sätt kopplat till ett visst stoppdatum när det måste vara klart. Klippning av fåren, höstplöjning, insamling av stängsel och grindar som har stått ute i fält mer eller mindre hela sommaren, är några exempel på sånt som vi kan fixa och trixa med allt eftersom.

Nu när samhället åter igen är mer eller mindre helt öppet, har inbjudningar till julmarknader börjat poppa upp var och varannan stans. Kul! Och hör och häpna: Vi har anmält oss till att vara med på hantverksmässa ute på Arcus i skyttehallen. Snacka om galet!! Vi – hantverksmässa, tror jag aldrig har hänt förut..! Så nu hoppas vi att våra första omgångar av skinnleveranser från berederiet inte är allt för långt borta. Alltid lika spännande och roligt att öppna de första säckarna och se vad årets satsning har gett för resultat. Nästan samma lika känsla som på julafton. Även om huvudfokus på just denna mässa kommer att ligga på skinnprodukter, kommer vi också ha en hel del chark till försäljning. Så boka gärna in 6-7 november i era kalendrar och ta en tur ut till Karlsvik vettja!

Som en vulkan av ull!
Skönt för fåren att få av sig den tjocka varma pälsen. Och som nämnt i tidigare blogginlägg, fåren fryser inte och ny ull växer ut inom kort.
Än skiner solen på dagarna, men nog märker man tydlig skillnad i både temperatur och väderlek motför bara någon vecka sedan. Inte mycket löv kvar på träden till exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *