Fåren kommer hem

Det är mycket nu. I slutet av förra veckan hade vi vad vi här på Alefarmen kallar ”Lilla lammlådeutlämningen”. Närmare 20 kunder som kom hit och hämtade lammlådor och en del som även passade på att handla i butiken. Lördag hade vi REKO-utlämning i Avan med strålande solsken i ryggen och många härliga möten med både nya och gamla kunder. Söndag tog vi hem tackorna och livlammen från betet. Det har varit en lång betessäsong och lika härligt som det är att på försommaren få släppa ut dem på gröna fält, är det sedan att på hösten få hem dem och stalla in dem inför den kommande vintern. Nu närmast i tiden stundar klippning för damerna, vilket förmodligen är högt efterlängtat för fåren. Vi klipper fåren två gånger per år, vilket de flesta fårbönder gör och nej de fryser inte! Tvärtom, de njuter av att få av sig sommarens tjocka päls och det tar inte lång stund så växer ny ull ut igen.

Tackorna samt årets livlamm hem till gård´n.
Fåren hem = massor av stängsel som ska tas ner. Men med strålade solsken, alldeles lagom svala vindar och trädens vackra höstfärger, klagar man inte på gårdagseftermiddagens arbetsuppgift 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *