Höga kusten tur-&-retur

Åter igen har vi varit en resa ner till Höga kusten, fast denna gång med betydligt snabbare ryck mot för sist. Vi har varit och  besökt Jeanette och Thomas Eriksson som driver Hälla Gård i Liden, Sundsvall. Vårt huvudsyfte med resan var att hämta hem en ny Texelbagge för avel, men vi fick oss även en trevlig rundvandring på gården och självklart hann vi med massor av får- och lammsnack. Tack Jeanette och Thomas för trevligt bemötande, alltid lika kul att träffa folk i branschen!

Väl här hemma på farmen fortsätter jobbet med höstliga arbetsuppgifter. Vi smygstartade till exempel med plöjning av en del åkrar så här i slutet av september. Går enligt utsago fint den ny-gamla plogen som vi investerade i våras. Vidare har vi påbörjat installning av djuren. Först in i sitt vinterbonade hus var hönorna. Näst på tur blir att ta hem både avelsbaggarna och därefter resterande stora tackflocken. Ska bara fixa och trixa en del i fårhuset först så att det är väl förberett för att ta emot alla djuren.

Vi håller även utlämning av lammlådor i slutet av veckan, så ni som har blivit kontaktade är välkomna ut hit till i Ale. Trycket på  bokningar av lammlådor har i år varit enormt, vilket förstås är superroligt att efterfrågan på lokalt lamm är så stort. Heja oss liksom! 🙂

Mil på vår bil.
Vacker vy från Hälla gård, Liden.
Hej på dig, Helanders Yaba Daba Do! Jo, jag vet, lustigt namn, men här hemma hos oss kommer han att gå under benämningen ”Carl”. Nu är det ett par veckors karantän som gäller för denna grabben, innan han får komma och flörta in sig hos gårdens tackor.
Hönsen har som sagt fått flytta in i sitt vinterhus.
Pratar du med mig?!
Plöjning pågår. Är det någonting som jag verkligen gillar med yrket att vara bonde, så är det att uppleva processen med att bruka jorden på ett hållbart sätt. Skulle vi inte nyttja den här marken, skulle den med stor sannolikhet fullständigt växa igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *