Lammvägning, frost & vallhundstävling

I helgen har det varit mycket action på farmen. Lördag vägde vi ut nytt lammgäng till slakt och åter igen kan vi konstatera att tillväxten är fortsatt god. Det har varit några nätter kring nollstrecket, men djuren verkar inte nämnvärt påverkade av det. Vi hoppas förstås att det fina vädret dagtid håller i sig i några veckor till, så att vi kan fortsätta ha djuren ute på bete så länge som möjligt.

Det har även hållits vallhundstävling i dagarna två. Förra året blev ju i princip hela tävlingssäsongen inställd på grund av coronan. Extra kul därför att vara igång igen och att kunna vara med och bidra till att dessa tävlingar genomförs. Jag vet inte hur många år som VK Nord har arrangerat just vallhundstävling här hos oss i Ale, men det är nog gode många. Jag minns det  då sedan jag var väldigt ung.

Glöm nu inte bort att handla godsaker av oss lokala producenter via nästa REKO-utlämning, vilken äger rum lördag 11 september. Gå in på Facebook-sidan REKO Rutt 616 Luleå-Boden så hittar ni vår annons där. Det är även hög tid att boka sig för höstens lokala lammlåda, vilket ni antingen gör genom att kontakta oss direkt eller via vårt bokningsformulär på hemsidan. Det hör av sig kunder varenda dag så tveka inte med er anmälan. Kul att efterfrågan på lokalt lammkött är så stor!

Lammen börjar vid det här laget bli vana att gå genom rännan för att bli vägda.
Nytt bete till lammen.
Vallhundstävling 2021 i strålande solsken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *