I väntans tider

I södra delarna av vårt långa land verkar man ha riktigt superväder och bönderna visar upp bild efter bild hur första skörden är klar och hur stora mängder det har blivit. Här regnar det. Och regnar.  Som det verkar just nu på prognosen, ser det dock ut som att vädret kommer att stabilisera sig under resten av veckan och då är det bara att slå till. För nu vill vi verkligen börja skörda gräs innan energivärdena sjunker allt för lågt. De gör nämligen det för varje dygn som går. Vi står i alla fall redo med maskinerna att ge oss ut i fält så fort vi känner att det går att köra.

En rolig nyhet är att vi, lagom till midsommar, har produktutvecklat och tagit fram vad vi kallar ”Grillbit” på lamm. Urbenad, färdigmarinerad och direkt redo att lägga på grillen. Hur smidigt?! Köttet är väldigt mört, saftigt och supergott. I övrigt är kylen maxad inför just midsommar och det finns både olika korvar samt rökt ytter- och innerfilé till försäljning. Välkommen att höra av er om ni vill komma ut till gårdsbutiken och handla.

En annan kul sak som händer lagom till midsommar är att det populära sommarkaféet Ale Kvarn öppnar. Så har ni vägarna förbi vår vackra by (jo jag är förstås partisk, men Ale är vackert på sommaren), eller om ni är sugna på ett trevlig utflyktsmål, tycker jag absolut ni ska ta er en tripp hit ut. Gott fika utlovas!

Vi provade själva att helgrilla biten och det blev jättebra. Även barnen åt och det anses väl som ett gott betyg?!
Öppettiderna för sommarens Ale Kvarn-kafé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *