Gröna strängar och & vita balar

Midsommarhelgen är över för denna gång och den har i princip helhjärtat gått åt till att skörda foder. Men det är inget som är nytt här på Alefarmen. Jag har alltid varit jättedålig på att fira midsommar, för helgen har i princip alltid bestått antingen av slåtter eller stängsling av nya beteshagar. Lite midsommarmat med sill och lax på tunnbrödmacka lyckades vi dock klämma i oss, samt fikabesök i Alekvarnen. Gött!

Förstaskörden blev riktigt bra och vi fick ihop närmare 300 balar, vilket är något högre antal jämfört med ett ”normalår”. Sedan flertalet år tillbaka skördar vi gräset själva, stränglägger och vidare lejer vi pressningen av balar av utomstående entreprenör. Tack Tommy & Co för alltid lika gott samarbete! Nu inväntar vi bara testresultaten för att se vilka näringsvärden som gräset innehåller, vilket dock väntas ligga något under önskvärt, med tanke på att skörden kom igång några dagar senare mot brukligt. Men det är som det är (vädret styr) och vi är ändå nöjda. Skönt med en ordentlig första skörd i hamn, så kan man slappna av och slipper lägga så extremt mycket fokus på skörd nummer två.

Riktigt bra med gräs i strängarna detta år. Det är inte alltid det är så.
Härligt att se hur lagret med vinterfodret fylls på allt eftersom.
Även hönorna har nu fått komma ut i sin sommarhage. De gillar´t såklart!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *