Snacka om vackert

Många bra saker händer på farmen just nu och många moment pågår parallellt. Vi har släppt ut fler grupper får i fält. Lyckliga över det blev de förstås. Vi stängslar nya hagar mer eller mindre hela tiden känns det som. Det är så mycket djur ute på bete just nu så att en vall går fort att äta upp för tackorna med sina lamm. Och man vet att man är gift med en riktig siffernörd när mannen vid nytt ström-på-nätet-kontroll plötsligt utbrister i rent glädjetjut: Jippi! Nytt strömrekord på stängslet! 4.69 råder tydligen det nya rekordet på. Det gamla låg visst på 3.79. Å herregud säger jag bara. Själv är jag typ helnöjd om det visar siffror på mätaren överhuvudtaget när det är jag som kollar(!)

Jag och Mikael har även medverkar på årsmöte med vårt lokala Hushållningssällskap. Denna gång utomhusbesökte vi vildmarksparken Cape Wild i Bälinge utanför Luleå. Wow, vilket ställe alltså! Så himla häftigt. Vi fick klappa på älg, hälsa på renarna och kika på vildsvinen. Och vilken middag vi sedan fick avnjutna. Bland det godaste jag har ätit tror jag. Att vädret dessutom visade sig från sin allra bästa sida gjorde ju inte direkt saken sämre. Kort sagt: En riktig toppenkväll! 🙂

Nu fortsätter vi vårbruket och pysslar vidare med övriga diverse-saker här på farmen. Bland annat ska hönorna få komma över till sin sommarbostad så fort vi har tömt och fixat till där de ska vara.

Fler får ut i fält.
Hunden Rusa svalkar av sig efter morgonens somriga promenad.
Besök på Cape Wild. Inte varje dag man får chansen att mysa med en livs levande älg(!) Här är det älgtjuren Zigge som snällt ställer upp för lite gos.
Kolla in denna bedårande supersöta renkalv. Hon hade ännu inte fått något namn. Jag föreslog Åsa, men jag tror dock tyvärr inte att Thomas som driver stället nappade på den idén..
Nysått

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *