Nytt projekt, corona-valborg & bruna lamm

Hej & hå, välkommen maj och allt vad denna arbetsintensiva månad innefattar! Fas 2 är inledd på farmen, vilket innebär i stora drag att mestadels av tiden i fårhuset går åt till utfodring av alla djuren. För nu börjar lammens magar komma igång så pass att de äter grovfoder så det står härliga till. Ett utfodringspass för oss tar mellan två-tre timmar (lite snabbare på morgonen) och görs två gånger per dag.

I väntan på att vårbruket ska sätta igång, sjösatte vi i helgen ett helt annat typ av gårdsprojekt. Ni vet när man har nåt som står på ens att-göra-lista, men som alltid hamnar lååångt ner när det kommer till  prioritering?! I helgen tog vi tag i just en sån grej, nämligen röjning av skogsdunge. Vi lyckades till och med involvera barnen i själva jobbet och när vi väl satte igång, gick det av bara farten. Det är inte helt färdigt än, men vi har kommit en bra bit på vägen.

I fredags var det valborgsmässoafton och vanligtvis är ju detta förknippat med grill, träffa massor av byafolk vid brasan mm. Men så är ju då inte läget i år med tanke på pandemin. Vi hade dock ett litet firande här hemma på gården, plus att vi tog oss en promenad ner till byaelden och på avstånd kollade in flammorna. En annan sak som inte heller blev av i år med tanke på rådande omständigheter, var vårt återkommande evenemang på 1 maj med Öppen gård. Vi hoppas nu att vaccinationerna kan ta oss till bättre tider och att vi på så sätt får chansen att hitta på roligheter tillsammans med allmänheten längre fram.

Före..
..och efter!
Det blir fint.
Årets byabrasa
På 1 maj äter man våfflor i Ale. Det är sen gammalt.
Man får sina favoriter 😉 Fast bruna lamm tror jag aldrig vi har haft här på farmen tidigare!
Efter en väldigt kall avslutning på april, börjar det nu så smått gå mot riktigt vårkänning. Grönt gräs i sikte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *