Maj – nu händer mycket

Maj månad och den riktiga våren kom från en förmiddag till en eftermiddag kändes det som. Det är nu mycket händer på gården och vi ska igång med vårbruk, som för vår del innefattar både plöjning, gödselkörning och sådd. Vi ska även börja förbereda för betessläpp. Kristihimmelsfärdshelgen bjuder på extra härligt väder med värme och strålande solsken och jag som fullkomligt älskar när det är varmt njuter i fulla drag. Även fåren verkar känna av den varma luften och man märker på tackorna att de så smått börjar längta ut i fält. Lammen växer otroligt fort nu och man hinner nästan inte vända ryggen till vid utfodringen så har de tömt en foderhäck. Det går myycket foder den här tiden på året hos oss. Med andra ord; ingen rast, ingen ro! 🙂

Vi har skickat iväg träckprover för analys inför att fåren ska ut på bete. Något vi gör varje år för att få veta parasitstatusen i våran besättning. Viktigt moment så att man kan sätta in rätt typ av behandling om så behövs.
Nygammal mark. Denna mark har vi tidigare brukat men som har varit oss ur händerna ett par år. Nu har vi fått tillbaka arrendet och det ska bli så kul att åter igen få väcka jorden till liv på dessa hektar.
Växtkraft. Älsk på den!
Å så slänger vi förstås även in en bild på gulliga ulltottar. Trångt vid maten så här års, inget coronatänk här inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *