Lugn i stormen

Det har blåst, blåst, blåst och varit ett väldigt otrevligt väder i princip hela helgen. Men nu verkar det ha lugnat ner sig och emellanåt skiner solen, även om det fortfarande är ganska kallt i luften. Även på lammfronten har det lugnat ner sig och endast ett fåtal tackor är kvar att lamma. Vi landar på cirkus 260 lamm i år, vilket känns helt okej.

I lördags var vi med på årets första REKO-utlämning med Rutt 616 som denna gång hölls i Sunderbyn. Riktigt bra gick det och kul att åter igen vara igång med försäljningen. Lagom till valborgsmässohelgen har vi även hemma både rökt ytter- och innerfilé samt chorizokorv och den goda kallrökta Delikatesskorven. Så är ni sugna på något gott att äta och lokalt producerat, hör av er!

Lammen växer så det knakar och de har börjat knapra ganska rejält med grovfoder. Vi går nu så smått in i nästa fas, vilken mestadels handlar om att hålla alla närmare 500 djur på gården med mat. Vi har redan fått utöka lammkamrarna dit endast lammen kommer in och det dröjer nog inte länge så får vi utöka ännu mer.

Årets första REKO-utlämning avklarad. Blev en kylslagen historia, men skönt då att själva försäljningen redan är gjord via Facebook och att det övriga blir en ren överlämning till kund. Snabbt och smidigt, sånt gillas!
Nybäddat. Tackorna blir som tokiga när man rullar ut halm. De verkligen älskar´t!
Det blir några stycken..

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *