Tjuväter ni också godis?

Jo jag erkänner. Jag tjuväter av barnens påskägg. Men jag lovar, de kommer äta godis hela påskhelgen ändå så det räcker och blir över.

I fårhuset lammar det som tusan just nu och det har kommit närmare 70 lamm sedan förra torsdagen då startskottet gick. De flesta tackorna får två lamm, vilket vi gillar skarpt. Men vi har även några tackor som har fått tre och några som bara har fått ett. Som jag nämnt i ett tidigare blogginlägg var tanken att vi till detta år skulle ha scannat tackorna, så vi vet hur många lamm de kommer få. Men av snöoväderskäl så uteblev tyvärr detta moment. Vi får därmed helt enkelt även i år klara oss med att jobba ovetandes hur många foster varje tacka bär på.

Idag är det långfredag och påskhelgen har startat. Flera kunder har besökt gårdsbutiken för att handla av våra lokala lammdetaljer inför denna storhelg. Kul! Mycket är slutsålt men än finns det kvar av både färsk-frysta lammbogar, lammfioler (stek med ben) och korv. Vi jobbar som sagt väldigt mycket denna period och större delen av vår tid befinner vi oss i fårhuset. Men om ni vill komma och handla i butiken går det bra. Hör av er innan bara så vi vet och kan vara beredda. I fårhuset håller vi dock stängt för lammtitt, både av lugn och ro-skäl samt corona-skäl.

Hoppas ni nu alla får en skön påsk och att ni får vara friska. Och att ni unnar er att att äta godis. Det ska i alla fall jag göra 😉 Glad påsk önskar vi från Alefarmen!

Godis ÄR gott.
Sötchock

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *