Före och efter

Flikar in med ett blogginlägg här mellan lamningarna. Det händer jättemycket på gården just nu och varje dygn lammar mellan 10-15 tackor. Vi sover inte många timmar i sträck och stundtals vet man knappt om det är dag eller natt. Drygt hundra tackor har lammat, vilket innebär att det är mindre än en tredjedel kvar. Det hela flyter på bra, men visst drabbas även vi av motgångar. Självklart gör vi allt vi kan för att rädda varje individ, men ibland tvingas man till beslut som inte alltid är önskvärda. Sånt hör dock till när man bedriver sådan här typ av verksamhet.

Tidigare i veckan hade vi kontroll av Länsstyrelsen här på farmen. Två kontrollanter kom ut och räknade alla djuren, kollade att de alla hade öronbrickor samt att vår dokumentation som till exempel stalljournal och transportdokument fanns i ordning. Alltid lite pirrigt och känsloladdat varje gång man genomgår denna typ av kontroller, men det hela gick väldigt bra och smidigt. Eftersom vi har så mycket djur hade kontrollanterna avsatt tid i princip hela dagen, men jag tror att det hela var klart på mer eller mindre endast tre timmar.

Vidare har vi sedan några veckor tillbaka haft ett litet projekt i vårt garage, där vi förvarar och byter om till våra lagårdskläder. Vi har gått från organiserat kaos till snyggt och prydligt och det är fascinerande hur lite småfix kan göra så stor skillnad. Inte heller har vi lagt ner särskilt stor budget (tack IKEA!), men jag har länge önskat mig ett värmeskåp och nu gjorde vi slag i saken och beställde ett. Alltså förstå känslan av att nu kunna dra på sig varma, gosiga kläder när man kommer där trött och yrvaken mitt i natten för att hiva sig ner till fårhuset. Det kallar jag vardagslyx!

I helgen har vi haft fokus på städning i fårhuset samt att få i ordning lammens egna så kallade lammkammare. Det är utrymmen dit endast lammen kan komma in för att äta av eget grov- och kraftfoder. Tror de även tycker det är extra schysst att få ett ställe där de kan få komma ifrån sina morsor en stund. Vem vill inte det liksom?! 😉

Städning pågår
Sorry mamsen, hit men inte längre!
Tror detta är det minsta lammet jag har sett. Det vägde endast 1,6 kilo när det föddes (våra övriga lamm väger mellan drygt 4-7 kilo). Men söt som socker är hon och självklart kallar vi henne för ”Mini”!
Här kommer före- och efterbild på vårt garageprojekt.
Jag visste inte ens att vi hade ett tredje fönster i garaget!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *