Höst på riktigt

Det märks verkligen att hösten är här på riktigt nu. En härlig årstid med alla dess fantastiska färger, krispiga luft och många gånger lagom arbetstemperatur. Men det är även en årstid då det händer väldigt mycket på farmen. Haha, fast det säger jag ju mer eller mindre alltid! Huvudfokus ligger förstås på slakten. Vi har redan skickat fyra av fem omgångar och just nu är vi mitt uppe i alla återtag. Det är nu som vi tar tillbaka lammlådor som vi själva säljer direkt till kunder. Många vet nog inte hur lång logistikkedjan är för just denna process, med allt ifrån väga ut slaktmogna lamm, skicka dem till slakteriet, sedan ska de iväg till styckningen, hämta ut lådorna för att slutligen överlämnas till kunderna. Dessutom ska alla kunder kontaktas, antingen via mail, telefon eller sociala medier. Vi har det vi gör här på farmen med andra ord. Men det är också en av de roligaste perioderna på året, just för att man får så mycket kontakt med kunderna och med härlig feedback därtill.

Näringen i gräset sjunker dock fort nu så här på hösten och till helgen stallar vi in alla djuren. Lika skönt som man tycker det är att få kicka ut dem på bete på våren, är det att få hem alltihopa på hösten. Tror fåren själva också tycker att det är gött att få komma in i nyhalmade fårhus.

Vissa jobbstunder är bättre än andra.
Vi har varit med på flertalet både REKO-utlämningar och Bondens Marknad i stan. Märks att många gillar att handla direkt av oss producenter, vilket förstås känns superroligt och inte minst viktigt för framtiden.
Keen gör sitt bästa för att valla in lammen i fålla. Vad skulle vi ta oss till utan våra fantastiska Border Collies!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *