Snacka om högtryck

Äntligen har det slagit om vädermässigt och kommit in ordentligt med sol och värme. Vi satsar nu allt på detta högtryckskort och hoppas att mörka moln och regndroppar håller sig långt härifrån de närmsta dygnen. Skörd nummer två: Nu kör vi!

I helgen som var har vi jobbat mycket ute i fält. Först samlade vi ihop alla tackor för årligt kläm- och kännparty. Vi vill ju att djuren ska vara friska och välmående här på farmen och därför går vi igenom varje individ för att bland annat kolla så att deras juver inte har tagit skada efter att vi har skiljt av lammen från tackorna, samt vilken hullklass de befinner sig i. Vidare har vi klippt klövarna på hela högen, vilket var ett par hundra det. Vi började på morgonen och var inte klara förrän sisådär en nio timmar senare, allt som allt. Puh!

En dags vila (typ) och omgruppering och sedan var det dags igen. Denna gång vägning av alla lamm. Det gick bra, men gällande vikterna på lammen hade vi förväntas oss mera. Nåja, slakt är anmält hela hösten så det kommer lösa sig i slutändan.

Duktiga medhjälpare håller ställningarna i fållan.

Arbetskrävande moment att klippa klövarna på nästan 200 får. Vi använder oss av en tackvändare för detta jobb. En nyinvestering här på farmen som vi är väldigt nöjda med.
När lammen ska vägas är det skönt med ordning och reda på alla papper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *