Skitväder, fårskiljning och nästa REKO-utlämning

Det regnar, å det regnar, å det regnar.. Skitväder rent ut sagt. Men farmen-jobben måste fixas ändå. Vi har bland annat skiljt av lammen från tackorna. Ett arbete som vanligtvis tar från tidiga morgon till sena kvällen för det är så mycket djur som ska hanteras, men som i år gick på rekordtid. Tror vi fixade det mesta inom typ fem timmar. Vi har även flyttat om i olika grupperingar av tackorna, där ungtackorna som varit iväg på eget bete, nu fick komma till övriga flocken. Å så var det ju det där med stängsel.. En hage sätts upp, en annan tas ner. Det som nu händer närmast på farmen är att slakten drar igång om en vecka. Alltid lika spännande att se resultatet av de första slaktomgångarna, hur lammen har växt. Vi står även redo att dra igång med andra skörd. Meen, så länge vädret är som det är får den saken vänta på sig. Kom igen nu solen, visa vad kan!!

Vill även passa på att informera om nästa REKO-utlämning som för vår del äger rum torsdag 30/7 ute på Boden Arena. Så har ni ännu inte gjort eran beställning och är sugna att handla produkter från får och lamm, gå in på facebook-gruppen REKO Rutt 616 Luleå-Boden, sök upp annonsen från Fårgårdar i Norr och gör er beställning!

Tackor och lamm, genom rännan och sorteras var för sig.
Vi hanterar många meter stängsel på en betessäsong..
Komsi komsi fåren!
Ibland vallar vi fåren med hjälp av hund och ibland kör vi dem på vagn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *